SSIS Performance Visualization


Στο τελευταίο μου post ασχολήθηκα με το πώς μπορώ να κάνω optimize ένα Data Flow task. Μέσα στο άρθρο αυτό αναφέρθηκα ότι μπορώ και πρέπει για να κάνω optimize είτε το συγκεκριμένο task είτε ολόκληρο το package με την χρήση των εργαλείων που έχω στα χέρια μου όπως event logging, performance counters κλπ.

Με τα εργαλεία αυτά μπορώ να κάνω ότι θέλω, όμως η φύση του ανθρώπου δεν ικανοποιείτε εύκολα και αναζητεί περισσότερα. Αυτό το κενό αρκετές φορές έρχεται να το καλύψουν εφαρμογές τρίτων που είναι διαμάντια. Υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι που έχουν μεράκι και το σημαντικότερο μοιράζονται αυτά που φτιάχνουν. Αυτή είναι η δύναμη της κοινότητας!.

Ένα τέτοιο εργαλείο έχει φτιαχτεί και προσφέρετε δωρεάν στο codeplex.com και δεν είναι άλλο από το BIDS Helper . Πραγματικό πολυεργαλείο. Το εύρος των δυνατοτήτων του δεν είναι μόνο τα Integration Services αλλά όλο το BI (Analysis Services, Reporting Services), μπορείτε να δείτε το documentation του και θα εκπλαγείτε ευχάριστα.

Ενσωματώνεται με τα SQL Server Data Tools (SSDT) του SQL Server 2012 αλλά υπάρχουν και εκδόσεις για τις προηγούμενες εκδόσεις του SQL Server. Ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι και η δυνατότητα να έχεις σε reporting και εικόνα τα στοιχεία που σου χρειάζονται για να κάνεις tuning ένα SSIS packages.

Παραθέτω μερικές εικόνες αλλά περισσότερα για αυτό δεν θα πω καθώς υπάρχουν εδώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αξίζει πιστεύω να του δώσετε μια ευκαιρία και να το δείτε ειδικά αν είστε από αυτούς που ασχολούνται με BI Solutions.

/*antonch*/